弘毅讲坛

时间:2017/05/31 16:52:57 阅读次数: 作者:

报告题目:超滤膜技术在农村安全饮用水处理中的应用

报 告 人:雷晓玲 ( 重庆市科学技术研究院 科研管理处 副处长 教授)

主 持 人:赵天涛 教授 (化学化工学院副院长)

时 间:2017年6月1日(星期四)下午3:00

地 点:化学化工学院D219会议室

组织单位:研究生处

承办单位:重庆理工大学化学化工学院

报告人简介:

雷晓玲,女,出生于1967年9月8日,教授,重庆欧美同学会副秘书长,校给水排水专业指导委员会主任,曾任河海学院水处理技术与工程研究所所长,现任重庆市科学技术研究院科研管理处副处长。主要研究方向城市给水排水水质、工艺及管网系统研究;膜技术机理研究; 水环境污染物流动、扩散机理研究; 城市水务管理; 低碳技术与“碳交易”。曾荣获“全国水利水电优秀成果”一等奖、毕业设计(论文)优秀指导老师、深圳市科学技术进步奖三等奖、“广东省科学技术进步奖”三等奖等荣誉。

欢迎广大师生参与!

Prior to PNNL, he worked for Corning Incorporated as a ResearchProject Manager, Amoco Oil Company (now BP) as a Senior Research Engineer, andChina Petrochemical Corporation (SINOPEC) as a process design engineer. He hasbeen the key contributor to initiation, development, or commercialization ofseveral industrial process and product technologies.

He received a BS degree in Chemical Physics from the Universityof Science and Technology of China in 1984, MS degree in Chemical Engineeringfrom Institute of Processing Engineering, Chinese Academy of Sciences in 1987,MS degree in Chemistry from Tufts University in 1991, and ScD degree inChemical Engineering from Massachusetts Institute of Technology (MIT) in 1995.