表面活性剂及其复合驱油技术学术论坛化工分论坛专家学者报告

时间:2016/11/17 15:04:01 阅读次数: 作者:

重庆理工大学2016年研究生学术论坛化工分论坛专家学者报告

报告题目:表面活性剂及其复合驱油技术

人:  副教授

间:20161121日(星期19:00

点:第三实验楼D219

组织单位:研究生处

承办单位:重庆理工大学化学化工学院

报告人简介:

工学博士,副教授,现任实验教学中心主任。主要担任有机化学、精细有机合成原理,精细化学品化学及实验等专业课的教学。主要研究方向:以表面活性剂为代表精细石油化工产品开发与设计;重金属污染土壤修复;污水治理与资源化利用。近年来,在Tetrahedron LettersOptikElectrochimica ActaInorganic ChemistryCommunications、《合成化学》、《化学研究与应用》等国内外期刊上发表学术论文30多篇,其中SCIEI收录13篇;主持省部级等纵向科研项目5项,企业横向项目2项,在研4项(其中横向1项),已结题3项;申请中国发明专利3项,授权2项。

欢迎广大师生参与!

Prior to PNNL, he worked for Corning Incorporated as a ResearchProject Manager, Amoco Oil Company (now BP) as a Senior Research Engineer, andChina Petrochemical Corporation (SINOPEC) as a process design engineer. He hasbeen the key contributor to initiation, development, or commercialization ofseveral industrial process and product technologies.

He received a BS degree in Chemical Physics from the Universityof Science and Technology of China in 1984, MS degree in Chemical Engineeringfrom Institute of Processing Engineering, Chinese Academy of Sciences in 1987,MS degree in Chemistry from Tufts University in 1991, and ScD degree inChemical Engineering from Massachusetts Institute of Technology (MIT) in 1995.